Header Ads

  • Berita Tebaru

    Aku deka nganjung apai ke rumah pengandai tuai, nganti udah nukar nama tanah

    GAMBAR PENGIAS: Pendiau ba rumah pengandai tuai.

    Ari apai enggau indai mih kitai ada ba dunya injau tu, ari apai enggau indai mega kitai mujur nyadi orang ti bepangkat besai ba kompeni sehari tu. 

    Semua utai ke diulih kitai sehari tu ukai semina ari asil pengawa kitai kediri empu aja tang ari berekat ari Tuhan enggau sampi ari apai indai ninting hari. 

    Sekeda ari kitai enda nemu tauka ngasaika pemedis enggau pemerinsa ke ditapi sida iya maya ngidup tauka ngemesaika kitai nyentukka sehari tu..

    Amat munyi ku jaku sempama, "Siku indai tauka apai ulih nyaga 10 iku anak, tang siku ari pemayuh anak nya bedau temu ulih nyaga tauka ngintu apai enggau indai sida iya."

    Siti cherita ke chukup sinu bekaul enggau nerima telefon ari siku anak (indu) ke ulih dikenuka nyadi anak ti jaie tauka nadai ngenang budi enggau basa apai iya. 

    Indu nya deka ninggalka apai iya ba rumah pengandai tuai laban enda ulih nyaga apai iya.

    Kelimpah ari nya, siti agi utai ti ngasuh ati admin sinu amai ianya indu nya deka nganjung apai iya ke rumah pengandai tuai nganti udah mujur nukar nama orang ke ngempu tanah ngagai sida semenyadi!.

    Tu artikel ke diiyarka siku indu Nuna H**** Jr ba Facebook (FB):

    SORRY BUT I MUST SHARE THIS

    Kebabian hari Isnin. Sorry again tak sopan.

    I don't normally pick up calls from unknown number. But I got 4 missed calls this morning at 6.30 am my time. 7.30 am Malaysian time. I called the number when I'm on my way to work. Kot-kot lah ada emergency apa dia ka.

    Me: "Hello Assalamualaikum. Saya ***, ada sesiapa call nombor saya tadi?"

    Her: "Nombor cik ** ka ni?"

    Me: "Ya betul saya. Ni siapa ya?"

    Her: "Sorry sorry tadi call lupa tengok time tu yang tak call dah. (4 kali kot dia call huhuhu)"

    Me: "Takpa, ni siapa dan ada apa saya boleh bantu ka?"

    Her: "Kak *** tanya sikit ja macam mana proses nak masuk kan dalam rumah orang tua?"

    Me: "Owh yang tu akak kena pergi terus ke rumah orang tua yang akak nak berurusan tu dan minta jumpa dengan pegawai di sana. Biasanya waktu kerja 8.30 am-4.30 pm. Semua rumah orang tua tak sama prosedurnya."

    Her: "Akak nak hantar yang gomen punya tu. So kalau akak nak masuk kan orang tua bawa terus pergi sana dan tinggal ke?"

    Me: "Tak boleh. Kena mohon dulu. Saya cadangkan akak pergi sana terus, minta jumpa pegawai dan dapatkan maklumat lengkap supaya mudahkan urusan. Saya pun tak pasti proses yang betul sebab saya tak kerja di rumah orang tua."

    Her: "Macam ni akak nak masuk kan ayah akak. Dah tua 77 tahun. Akak ingat tanya cik ** dulu senang nanti kalau tau boleh hantar terus kat situ. Tapi akak tanya dulu bukan nak hantar lagi, tengah tunggu ayah akak setuju tukar nama tanah kat kami adik beradik dulu baru nak tinggal dia kat sana."

    Me: "Owh akak berapa beradik semua?"

    Her: "8 orang je (JE??)"

    Me: "Hampir semua rumah orang tua yang saya berurusan penghuni dah penuh sangat tau akak. Rasanya susah juga mereka nak terima penghuni baru yang masih ada keluarga dan anak-anak. Boleh tak kalau saya cadang akak dan adik beradik yang jaga ayah akak dulu?"

    Her: "Susah cik ** ayah akak tu dah tua. Memang boleh buat semua sendiri tapi susah la. Kami semua masing-masing kerja dan dah kahwin.

    "Macam akak nak kena jaga suami dan anak-anak. Mana ada masa nak tengok ayah. Yang lain pun sama. Teruk jugak kalau tiap bulan nak balik kampung jenguk. Kalau tinggal kat rumah orang tua senang. Sana ada orang jaga bagi makan kan? Free ke cik **?"

    Me: "Maaf akak, nanti akak boleh terus ke sana ya untuk dapatkan maklumat. Bye, Assalamualaikum."

    Sorry, saya alergik dengan bab-bab ini. Anak 8 orang. Sebulan sekali balik kampung kalau gilir seorang cuma perlu balik 8 bulan sekali. Kenapa kena guna perkataan 'TINGGAL' kat rumah orang tua? THAT IS YOUR FATHER. Aku type post ni pun aku tereyak. And paling sedih bila dia cakap ayat ni, 

    “Lepas tukar nama tanah kat kami adik beradik.”

    KEMPANG AMAI ATI NGAGA ORANG TUAI BAKA NYA!!!

    Tabi basa ngagai semua pemacha artikel tu, nyikap diri mih maya nuan nyau majak tuai.. Kitai pan enda nemu bakani nasib kitai ila. Diatu amat mih agi gerai, regas, ulih gawa, bisi duit, bisi reta tengkira, agi sigat tauka bajik. Kati baka enti kitai nyau tuai pagila lusa, ulih nuan nganjung diri kemi enggau birak kediri??. 

    "Nya mih salah siti ari kangau tauka telefon ke diterima kami ninting hari. Tuhan berekat mih semua pengawa ke digaga kami ninting hari," ku orang ke ngiarka artikel nya.


    Te nako-nako penyinu.. Nyau enda berasai ai mata admin neritik labuh naya ba kuyu, ngenang penusah ke ditapi apai tauka orang tuai nya. Kasih amai.. 😢

    No comments

    Post Top Ad

    Deka nemu berita benung #TRENDING tauka #VIRAL ninting hari:

    Post Bottom Ads


    Deka nemu berita benung #Viral ninting hari: