Header Ads

 • Baru Nyadi

  Anak aku tabin, renga, mutah ketegal asap insap

  Mansa enggau indai (gambar kiba). Siku lelaki nungkun insap, kanan (gambar pengias).

  Taja pan udah beberapa kali chapuh, begau tauka 'viral' ba media sosial bekaul enggau penusah nginsap ti enda manah ke pengerai diri enggau orang ke ngium bau asap insap. Tang pekara tu nyau baka ke enda diibuhka orang ke nginsap.

  Bakani chara ka ngasuh orang ke nginsap nya meretika penusah tu?. Nama nganti udah bisi kes parai, baby sendat seput, napi penyakit kanser udah beberapa kali diripotka bala lutor.

  Siku indu ke dikelala enggau nama Khairunnisa Kamarudin mansutka sebana ati iya ba Facebook (FB) bekaul enggau kes nginsap. Enda nemu bejaku agi laban orang ke nyinsap nya ianya laki iya empu. Anak iya agi mit ke nyadi mansa tauka sakit ketegal asap insap. Indu nya mega bepesan, enti nyema sayauka anak, badu mih nyinsap.  SEMALAM saya bawa Muhammad Rayyan repeat blood test. Muhammad demam, batuk, selesema on off sejak raya haji. Kira-kira hampir tiga minggu. 

  Masuk bilik, soalan pertama doktor ajukan, "Ayahnya merokok ke?"

  "Ye doktor," saya dah mula tak keruan pada waktu ini.

  "Kuman dalam darah anak puan masih tinggi. Jadi, dia memang akan on off demam, batuk dan selesema selagi mana ayahnya merokok," kata doktor. 

  Allah, saya rasa nak menangis pada waktu ini dan terbayangkan Muhammad tak lena tidur malam kerana batuk-batuk yang adakalanya sampai termuntah-muntah. 

  "Jika sayangkan anak, minta ayah berhenti merokok ye," kata doktor yang membuatkan hati ibu meruntun. 

  Salah orang lain, tetapi orang lain pula yang menanggung. Ya, ramai orang di sekeliling Muhammad merokok Bukan sekadar ayahnya, atoknya, pakciknya. Apa pilihan yang saya ada?. Menjauhkan Muhammad dari mereka yang merokok?.

  Ya, saya tahu mungkin ada faktor lain selain asap rokok. Tetapi salah satu sebab adalah asap rokok. Asap rokok yang melekat di tubuh perokok akan hilang dalam masa tiga hari. 

  Kalau sayangkan anak, berhentilah! 

  Dah aki, enggaika puni. Kasih ke bala anak enggau bini aku napi penyakit ketegal ngium bau insap.

  JAKU TANGKAN: Taja pan laki nuan tauka bala ke sepintu bilik nginsap ba luar rumah tauka semina nginsap ba kedai kupi, ba tanah, ba opis enggau endur ke enda ulih dirintaika ditu. Tang kebatang endar, bau asap insap lekat ba baju tauka gari pengelama tiga hari.

  No comments

  Post Top Ad

  Deka nemu berita ti benung #TRENDING tauka #VIRAL ninting hari:

  Post Bottom Ads